Comunicat De Presa-Platforma digitală InfoDeseuri lansează licența gratuită pentru Primării

 

București, 28 iunie 2023

InfoDeseuri, platforma digitală ( aplicație mobilă pentru IOS, Android și web-based ) pentru informarea și conștientizarea populației privind gestionarea eficientă a deșeurilor, anunță cu bucurie lansarea licenței gratuite pentru Primării. Această inițiativă își propune să ofere un instrument puternic și accesibil pentru gestionarea eficientă a deșeurilor și pentru consolidarea comunicării cu cetățenii.

Dezvoltată de Asociația Sapiens ADN, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cu sprijinul GreenPoint Management, Ecotic, EcoticBat, Alucro și Every Can Count, InfoDeseuri reprezintă o soluție digitală inovatoare care vine în întâmpinarea nevoilor complexe, în continuă schimbare, ale autorităților locale și cetățenilor în ceea ce privește managementul eficient al deșeurilor.

Prin intermediul aplicației InfoDeseuri, Primăriile vor avea acces la o platformă intuitivă care îi va ajuta să informeze eficient și să comunice în timp real cu proprii cetățeni toate aspectele managementului deșeurilor din comunitatea lor. 

Funcționalitățile aplicației includ:

 

  • notificări în timp real pentru programele de colectare,
  • calendarul zilelor de colectare pe toate fracțiile,
  • ghidul pentru colectare separată, pregătirea și predarea deșeurilor,
  • harta centrelor și punctelor de preluare deșeuri, pe toate fracțiile, punând la dispoziție instrumente de ultimă generație pentru comunicare și interacțiune cu utilizatorii.

Astfel, Primăriile vor optimiza operațiunile de gestionare a deșeurilor prin creșterea cantităților de deșeuri colectate separat corect, scăderea cantităților trimise spre eliminare prin depozitare, toate acestea contribuind la crearea unui mediu mai curat și mai durabil.

Mai mult decât atât, InfoDeseuri pune accent pe comunicarea eficientă, în timp real și permanentă între Primărie și cetățeni

Prin intermediul aplicației, utilizatorii vor putea raporta probleme întâlnite în comunitate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Astfel, se creează o conexiune directă și transparentă între administrație și comunitate, promovându-se implicarea activă a cetățenilor în protejarea mediului înconjurător.

“Suntem încântați să lansăm licența gratuită pentru Primării, care vine în întâmpinarea nevoilor acestora în ceea ce privește managementul deșeurilor și comunicarea cu cetățenii. InfoDeseuri reprezintă un pas important în direcția construirii unei societăți durabile și sustenabile responsabile față de mediu, bazată pe principiile economiei circulare. Prin intermediul platformei InfoDeseuri, aplicația pentru mobil și platformă web based, dorim să facilităm colaborarea între autorități și cetățeni, promovând o gestionare eficientă a deșeurilor și educând comunitatea în privința reducerii, reutilizării, reparării, reciclării și valorificării acestora.”, a declarat Adriana Ceaușescu, Project Manger –  reprezentantului Asociației Sapiens ADN.

Licența gratuită InfoDeseuri pentru Primării este disponibilă începând de la 1 iulie 2023.

Pentru mai multe informații și pentru a solicita licența, vizitați www.infodeseuri.ro sau contactați-ne la adresa de e-mail info@infodeseuri.ro sau la numărul de telefon 0744.366.663

Despre InfoDeseuri:

InfoDeseuri este o platformă digitală ( aplicație mobilă pentru IOS, Android și web-based ) dezvoltată de Asociația Sapiens ADN în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cu sprijinul GreenPoint Management, Ecotic, EcoticBat, Alucro și Every Can Count. Aceasta oferă o soluție eficientă și accesibilă pentru gestionarea deșeurilor și comunicarea cu cetățenii, având ca scop promovarea unei societăți mai durabile și protejarea mediului înconjurător.